Твърдата си  подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на

...
Твърдата си  подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на
Коментари Харесай

Международна подкрепа за Азербайджан

Твърдата си  поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Република Азербайджан показаха в специфична декларация Държавите-членки на Движението на необвързаните страни. С позицията си те заявиха и своята взаимност с Република Азербайджан.

Ето какво още се споделя в декларацията:

СПЕЦИАЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ

Държавите-членки на Движението на необвързаните страни изрично осъждат възобновяването на военните дейности в спора сред Армения и Азербайджан и показват страдание за жертвите и потърпевшите измежду цивилното население.

Министерската среща на Движението на необвързаните страни удостоверява своята поддръжка в уреждането на спора сред Армения и Азербайджан въз основа на резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (S/RES/822,
S/RES/853, S/RES/874, S/RES/884).

Държавите-членки на NAM показват своята твърда поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Република Азербайджан и показват своята взаимност с Република Азербайджан в сходство с кардиналната позиция на NAM.

Държавите-членки на NAM взеха под внимание съответния апел на генералния секретар на Организация на обединените нации от 27 септември 2020 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР